Lekkie wiosenne śniadanie na waflu

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wiosna inspiruje do podawania lekkich przekąsek.

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 2 wafle extra cienkie Good Food ( do wyboru kukurydziane lub ryżowe )
  • 6 łyżek białego sera
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 2 łyżeczki drobno pokrojonego koperku
  • sól morska do smaku

Ser rozetrzeć ze śmietaną i doprawić do smaku solą. Na każdy wafel położyć po 3 łyżki sera. Wokół brzegów sera zrobić zieloną otoczkę z koperku. Rzodkiewki   4 sztuki utrzeć na tarce jarzynowej –  grube oczka. Nałożyć utarte rzodkiewki na środek warstwy sera. Udekorować połówką ozdobnie przyciętej rzodkiewki i gałązką koperku.

Podawać na świeżo. Proponuję do tego jakiś koktajl warzywny do popicia – będzie super witaminowe, lekkie śniadanko lub przekąska.

file1301930883



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz