Lekkie wiosenne śniadanie na waflu

4 kwietnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wiosna inspiruje do podawania lekkich przekąsek.

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 2 wafle extra cienkie Good Food ( do wyboru kukurydziane lub ryżowe )
  • 6 łyżek białego sera
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 2 łyżeczki drobno pokrojonego koperku
  • sól morska do smaku

Ser rozetrzeć ze śmietaną i doprawić do smaku solą. Na każdy wafel położyć po 3 łyżki sera. Wokół brzegów sera zrobić zieloną otoczkę z koperku. Rzodkiewki   4 sztuki utrzeć na tarce jarzynowej –  grube oczka. Nałożyć utarte rzodkiewki na środek warstwy sera. Udekorować połówką ozdobnie przyciętej rzodkiewki i gałązką koperku.

Podawać na świeżo. Proponuję do tego jakiś koktajl warzywny do popicia – będzie super witaminowe, lekkie śniadanko lub przekąska.

file1301930883



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...