Zapiekanka ziemniaczana z jajkami

11 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 0,7 kg. ziemniaków, po 4 pomidory i jajka na twardo, pęczek szczypiorku, 2 ząbki czosnku, 15 dkg. żółtego sera, szklanka śmietany, 2 łyżki masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Obraną, posiekaną cebulę zeszklić na łyżeczce masła. Część grubo posiekanego szczypiorku dodać do cebuli. Naczynie żaroodporne natrzeć przekrojonymi ząbkami czosnku, posmarować resztą masła. Na dnie ułożyć cebulę i szczypiorek. Następnie na przemian układać warstwy ugotowanych i pokrojonych w plastry ziemniaków, plastry jajek oraz pomidorów. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Polać zapiekankę. Piec przez 25-30 minut w temp. ok. 200 stopni.

file1268296936



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....