zapiekanka z mięsa mielonego

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

– 500 gram kalafiora

– 40 dag mięsa mielonego

– przyprawy do mięsa mieloengo w/g upodobania

– 150 ml słodkiej śmietanki 18 %

2 jajka

– 20 dag startego żółtego sera,

– pieprz

 

Kalafior podgotować, mięso doprawić i podsmażyć. Przygotować sos serowy ze śmietanki i jajkami, starty serem i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć mięso a następnie kalafior i zalać sosem serowym. Całość zapiekać około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać z chlebem pita i sałatą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...