Zapiekanka ryżowa z mięsem

15 lipca 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 1 łyżka oleju
  • 1 sos słodko-kwaśny (400 ml)
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki ziół (bazylia, oregano)
  • szczypta pieprzu

Ryż ugotować na sypko. Sos wymieszać z przecierem.
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć.
Formę do zapiekania wysmarować cienko olejem, wyłożyć 1/2 ryżu, 1/2 warstwę mięsa, 1/2 sosu i znów ryż, mięso i sos.
Obsypać przyprawami, ułożyć plastry sera.
Piec w 180*C, aż ser się roztopi ok. 20 min.

file1310754504



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz