Ziemniaczana zapiekanka puree z parówkami

4 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

80 dag ziemniaków,

puszka czerwonej fasoli,

puszka pokrojonych pomidorów,

1/3 szkl. mleka,

5 parówek,

szczypta ostrej papryki,

sól, pieprz,

łyżka masła.

Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić, dodać masło i mleko rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków na gładkie puree. Parówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż na 4 części. Fasolę odsączyć, opłukać zimną wodą, wymieszać z odsączonymi rozdrobnionymi pomidorami. Doprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na fasoli rozłożyć paski parówek i przykryć puree ziemniaczanym. Piec ok.20min w temp. 200st.

file1380819470



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...