Gulasz z kurkami

4 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg szynki wieprzowej bez kości,

1/2 kg polędwicy wołowej,

600g kurek,

duża cebula,

2 duże marchewki,

puszka czerwonej fasoli,

łyżeczka ostrej papryki,

łyżeczka słodkiej papryki,

1/2 łyżeczki bazylii,

1/2 łyżeczki oregano,

2 ząbki czosnku,

sól, pieprz,

czubata łyżka mąki pszennej.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć mąką. Cbulę obrać, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso, zrumienić ze wszystkich stron. Następnie przełożyć do garnka, dodać drobno posiekiany czosnek i przyprawy. Zalać wodą – ok. 1 szkl. i dusić na małym ogniu ok. godziny, mieszając od czasu do czasu i w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec doprawić do smaku. Podawać np. z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną.

file1380818344



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz