Zapiekanka pieczarkowa

19 sierpnia 2013,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pieczarki 200 gram
– ziemniaki kg
– ser żółty 300 gram
– cebula
– natka pietruszki
– masło
– sól, pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni do miękkości, doprawić do smaku. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Ser zetrzeć na tarce, starannie oczyszczone pieczarki osolić i podsmażyć na patelni, aż się zrumienią, naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować masłem, składniki układać warstwami w kolejności: ziemniaki, pieczarki, ser itp, całość posypać natką, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...