Krewetki królewskie w sosie majonezowym z kolendrą

19 sierpnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 12 krewetek królewskich
– 2 łyżki oliwy
– 100 gram majonezu
– limonka
– pół ząbka czosnku, papryka w proszku
– świeża kolendra

Zetrzeć na drobnej tarce skórke z połowy limonki. Zmieszać z majonezem. Dodać wyciśnięty sok z limonki, zmiażdżony czosnek i dwie łyżki posiekanej kolendry. Całość wymieszać i włożyć do lodówki. Nadziać krewetki na szpikulce (mrożone wczesniej rozmrozić), posmarować oliwą z oliwek i położyc na patelni grillowej lub zgrillować w piekarniku (po 3 do 5 minut z każdej strony). Zdjąć krewetki ze szpikulców i podawać z sosem majonezowym, udekorować sałatą i papryką w proszku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz