Zapiekanka pieczarkowa

19 sierpnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– pieczarki 200 gram
– ziemniaki kg
– ser żółty 300 gram
– cebula
– natka pietruszki
– masło
– sól, pieprz

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni do miękkości, doprawić do smaku. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Ser zetrzeć na tarce, starannie oczyszczone pieczarki osolić i podsmażyć na patelni, aż się zrumienią, naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować masłem, składniki układać warstwami w kolejności: ziemniaki, pieczarki, ser itp, całość posypać natką, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz