Zapiekane świderki z indykiem i pieczarkami

27 marca 2013, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Kostka rosołowa
  • 40 dag makaronu świderki
  • 40 dag piersi z indyka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 pęczek koperku
  • 25 dag żółtego sera
  • Tymianek, sól, olej

 

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, umieścić w naczyniu do zapiekania. Kostkę rosołowa i przecier pomidorowy zalać 1 szklanka wody, zagotować. Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Pieczarki pokroić w talarki i razem z posiekaną cebulą podsmażyć na oleju.  Mięso i pieczarki dodać do makaronu i wymieszać. Koperek posiekać i wymieszać z ostudzonym przecierem pomidorowym. Do sosu dodać śmietanę i wymieszać. Sosem zalać makaron. Oprószyć tymiankiem i posypać startym żółtym serem. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 180oC. Przed podaniem posypać koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...