Zapiekane pomidory faszerowane wołowiną z włoską ricottą i grzankami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zapiekane pomidory faszerowane wołowiną z włoską ricottą i grzankami

7 listopada 2013, dodał: filomena
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

3 duże pomidory
wołowina 10 dag
2 średnie cebule
1 papryka
natka pietruszki
ricotta 100 g
śmietana 12% 3 łyżki
olej do smażenia
sól morska, oregano

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odkroić wierzchnią część, środki wydrążyć, usuwając miąższ. Wołowinę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać na drobno – wrzucić na rozgrzaną patelnię i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać sól i oregano, wymieszać. Następnie wypełnić pomidory farszem, zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 20 minut w temp. ok. 150 stopni. na talerzu wymieszać ricottę ze śmietaną, dodać pietruszkę i udekorować z boku grzankami. Na takiej „pierzynce” układać zapieczone pomidorki – smacznego:)

file1383902263

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...