URODA I ZDROWIE

Pomysł na danie z ciasta francuskiego i mielonego mięsa

23 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Ostatnio polubiłam ciasto francuskie z biedronki. Miałam w lodówce mięso mielone i warzywa, więc wpadłam na pomysł…

Przygotowanie:

mięso mielone usmażyłam na patelni
do niego dodałam pieczarki, cebulę, paprykę
doprawiłam przyprawami

Ciasto francuskie pokroiłam na kilka kawałków. Rozłożyłam je na blaszce i zaczęłam wkładać usmażony wcześniej farsz. Posklejałam w różne „esy floresy” ciasto z farszem i wstawiłam do piekarnika na 200 stopni. Pieczenie zajęło ok. 12 min.

Dip:

jogurt grecki (małe opakowanie) wymieszałam z koperkiem i sprasowanym czosnkiem.

Smacznego!!!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz