Pomysł na danie z ciasta francuskiego i mielonego mięsa

23 marca 2012, dodał: AnnaA-G
Artykuł zewnętrzny
Ostatnio polubiłam ciasto francuskie z biedronki. Miałam w lodówce mięso mielone i warzywa, więc wpadłam na pomysł…

Przygotowanie:

mięso mielone usmażyłam na patelni
do niego dodałam pieczarki, cebulę, paprykę
doprawiłam przyprawami

Ciasto francuskie pokroiłam na kilka kawałków. Rozłożyłam je na blaszce i zaczęłam wkładać usmażony wcześniej farsz. Posklejałam w różne „esy floresy” ciasto z farszem i wstawiłam do piekarnika na 200 stopni. Pieczenie zajęło ok. 12 min.

Dip:

jogurt grecki (małe opakowanie) wymieszałam z koperkiem i sprasowanym czosnkiem.

Smacznego!!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Korektor tuszujący siwe włosy Mytou…
Ja tego używam tylko w podbramkowych sytuacjach...
Balsam do golenia?
Gilette to jednak taka klasyka dla większości facetów.
Wynajmowanie mieszkania czy kredyt …
Jak się jest nastawionym bardziej na karierę niż przesiadywanie w jednym miejscu to raczej...
Manicure w Poznaniu
Używam zwykłych lakierów, więc zmiana koloru to nie problem, kiedy tylko sobie zamarzę...