Wiosenna sałatka z fiołkami

10 kwietnia 2012, dodał: dzwoneczek
Artykuł zewnętrzny

Wiosną zaczyna się sezon na jadalne kwiaty. Oczywiście trzeba je znać i lubić. Jedne z moich ulubionych to fiołki, a mam ich pod dostatkiem. Oto propozycja zastosowania kulinarnego :)

Składniki:
– sałata zielona
– ogórek zielony
– rzodkiewka
– pieczarki
– szczypior
– fiołki
– miód wielokwiatowy naturalny
– sól

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i wysuszyć. Fiołki delikatnie ale starannie opłukać. osuszyć. Sałatę porwać na drobne kawałki, rzodkiewkę i ogórka pokroić w dowolne kształty (plasterki, ćwiartki, połówki itp.) dodać do sałaty. Pieczarki obrać i pokroić, dodać. Posypać szczypiorkiem. Delikatnie posolić, wymieszać. Dodać fiołki, polać miodem. Smakuje jako dodatek do pieczywa z wędliną oraz wszelkich mięs i ryb. I wygląda naprawdę wiosennie.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...