Wiosenna sałatka z fiołkami

10 kwietnia 2012,
dodał: dzwoneczek
Artykuł zewnętrzny

Wiosną zaczyna się sezon na jadalne kwiaty. Oczywiście trzeba je znać i lubić. Jedne z moich ulubionych to fiołki, a mam ich pod dostatkiem. Oto propozycja zastosowania kulinarnego :)

Składniki:
– sałata zielona
– ogórek zielony
– rzodkiewka
– pieczarki
– szczypior
– fiołki
– miód wielokwiatowy naturalny
– sól

Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i wysuszyć. Fiołki delikatnie ale starannie opłukać. osuszyć. Sałatę porwać na drobne kawałki, rzodkiewkę i ogórka pokroić w dowolne kształty (plasterki, ćwiartki, połówki itp.) dodać do sałaty. Pieczarki obrać i pokroić, dodać. Posypać szczypiorkiem. Delikatnie posolić, wymieszać. Dodać fiołki, polać miodem. Smakuje jako dodatek do pieczywa z wędliną oraz wszelkich mięs i ryb. I wygląda naprawdę wiosennie.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.