Pierś z kurczaka w cieście francuskim

9 kwietnia 2012, dodał: andzia6668
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 1 porcję):

*1 pojedyncza pierś  z kurczaka,

*10 dkg pieczarki,

*1 ciasto francuskie

Wykonanie:

Ciasto francuskie przecinamy na pół,ponacinać boki na ukos. Pokrojonego kurczaka w plastry, (przyprawionego wedle gustu np pieprzem, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, najlepiej co najmniej 2 godziny przed) układamy na cieście, na kurczaka kładziemy podsmażone pieczarki z cebulką. Zaplatamy ciasto jak warkocz. Wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem lub jajkiem. Pieczemy ok. pół godziny do zrumienienia w 180 stopniach.

file1333970007



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...