Wielkanocny jadalny baranek

21 lutego 2013,
dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
0,5 kg masła, 25 dag. mleka w proszku, 25 dag cukru pudru wymieszać w misce, ugnieść w jednolitą masę i na końcu dodać parę kropli olejku waniliowego. 

Ulepić wielkanocnego baranka z chorągiewką, np. na wykałaczce. Cienkim patyczkiem na nim wykonać baranie loczki, a oczy zrobić z goździków.
Gotowego baranka posypać cukrem pudrem lub słodkim kakao.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...