Wątróbka rybna w oleju na sałatce

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wątróbka rybna w oleju na sałatce

Bardzo proste danie , szybkie .

Czas : 20 minut

Składniki :
2 małe puszki wątróbek rybnych w oleju ( takie po 10 dag )
2 jajka
2 korniszony
½ cebuli
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
pieprz mielony

Jajka ugotować na twardo .Jedno pokroić w drobną kostkę , drugie w plasterki. Korniszony utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . A cebulę usiekać bardzo drobno. Wymieszać korniszony, drobno pokrojone jajko, cebulę , przecier pomidorowy , olej od wątróbek i drobne kawałki wątróbek .Doprawić pieprzem. Układać warstwę sałatki, plastry jajka a na wierzchu większe kawałki wątróbek.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz