Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Winogrona smażone w sosie sojowym z miodem

Pikantny dodatek do pasztetów , mięs na zimno .

Czas : 10 minut

Składniki :

1 łyżka oleju słonecznikowego
½ łyżeczki miodu
1 łyżeczka sosu sojowego
Pieprz mielony
15 ,,kulek „ winogron „

Na patelni rozgrzać olej. Dodać sos sojowy , miód i szczyptę pieprzu mielonego. Wrzucić winogrona .Smażyć mieszając aż winogrona Aż lekko się zrumienią ( ok. 2 minut ).
Podawać przestudzone do pasztetu lub mięs na ziemno ( np. pieczonego schabu ) wraz z sosem ze smażenia.

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz