Wątróbka grillowana z jabłkiem

6 lipca 2014,
dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny
  • wątróbka drobiowa 500 gram
  • listek bazyli 3 szt
  • mleko 3 łyżki
  • jabłko 2 małe
  • sól
  • pieprz

Krok 1

original

Wątróbkę myjemy, odkrawamy niepotrzebne części, wkładamy do pojemnika, przyprawiamy, zalewamy mlekiem, dodajemy porwaną bazylię, mieszamy i odkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę.

Krok 3

Do folii aluminiowej nakładamy wątróbkę odsączoną z mleka oraz jabłko. Tworzymy kilka takich zawiniątek (ok. 4).

Krok 4

Grillujemy aż będą miękkie, ale nie surowe. Żeby przyspieszyć można odlać soki, które powstają w trakcie.

Krok 5

Podajemy wymieszaną z jabłkiem wątróbkę np. z ziemniakami.

file1404686584



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...