Ulubione indyjskie udka z mężusiowej kuchni pełnej fantazji

16 lutego 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 udek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 duże cebule,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 goździki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pół litra rosołu (może być z kostki rosołowej),
  • curry,
  • pieprz, słodka i ostra papryka

W naczyniu żaroodpornym (lub podłużnym rondlu) podsmażyć na ma maśle cebulę pokrojoną w krążki, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć umyte, osuszone udka i posypać w/w przyprawami. Poddusić 10 min pod przykryciem po czym dodać ketchup, rosołek i dusić ok 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięsko będzie miękkie wlać śmietankę, zamieszać i zagotować. Podawać koniecznie z ryżem gotowanym z dodatkiem curry ( ryż jest koloru żółtego) i  surówką z czerwonej kapusty.  Raj dla podniebienia… Smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

Pleśń i wilgoć w domu
Te wszystkie elewacje styropianowe bardzo szybko robią się zielone...
Jakie sztućce do domu kupić
Zabawna nazwa, jeśli przyjąć jej znaczenie w języku polskim. :D
Mama lekomanka...?
Niestety sami lekarze często wypisują ogromne ilości leków, bo to takie łatwe. Nieważne,...
Jak wzmacniać samodzielność dziecka…
Samodzielność zaczyna się od małych rzeczy. Pozwalanie na wybór, żeby dziecko mogło w jakiejś...