Ulubione indyjskie udka z mężusiowej kuchni pełnej fantazji

16 lutego 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 udek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 duże cebule,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 goździki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pół litra rosołu (może być z kostki rosołowej),
  • curry,
  • pieprz, słodka i ostra papryka

W naczyniu żaroodpornym (lub podłużnym rondlu) podsmażyć na ma maśle cebulę pokrojoną w krążki, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć umyte, osuszone udka i posypać w/w przyprawami. Poddusić 10 min pod przykryciem po czym dodać ketchup, rosołek i dusić ok 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięsko będzie miękkie wlać śmietankę, zamieszać i zagotować. Podawać koniecznie z ryżem gotowanym z dodatkiem curry ( ryż jest koloru żółtego) i  surówką z czerwonej kapusty.  Raj dla podniebienia… Smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...