URODA I ZDROWIE

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej – zabajone

28 maja 2014, dodał: czekoladka

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych truskawek, 4 żółtka, 7 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki, łyżeczka masła.

Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.

Smaczne, szybkie i pożywne

file1341589424


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kremy do twarzy
A ja lubię Tołpę i Nivea, obie marki mają same zalety:)
Lokówki
Można też zapleść wilgotne włosy na noc i rano loki gotowe bez lokówki:)
Wypożyczenie większej ilości krzese…
Ostatnio na 50. rocznicę ślubu moich dziadków wypożyczaliśmy krzesła i stoły ze szkoły,...
prezenty
Warto kupić coś, co sprawi przyjemność, np. dobre perfumy czy krem z wyższej półki,...