URODA I ZDROWIE

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej – zabajone

28 maja 2014, dodał: czekoladka

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych truskawek, 4 żółtka, 7 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki, łyżeczka masła.

Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.

Smaczne, szybkie i pożywne

file1341589424


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Organizacja wesela na świeżym powie…
Byłam raz na weselu które odbywało się w ogrodzie pod namiotem. Organizowała je warszawska...
Co zamiast paneli na podłogę?
Wykładzina to wylęgarnia roztoczy i kurzu. Nie polecam. Najlepsze, najzdrowsze i najcieplejsze jest...
Mieszkanie: blok vs dom ? plusy i m…
Wolę jednak dom np. w zabudowie szeregowej albo bliźniak. Deweloperzy nie tylko budują bloki/wieżowce,...
Jak kojarzy się Wam dentysta?
Trzeba chodzić tam gdzie mają potrzebny sprzęt i aparaturę. Eurodental w Olsztynie to godna...