Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej – zabajone

28 maja 2014,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych truskawek, 4 żółtka, 7 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki, łyżeczka masła.

Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.

Smaczne, szybkie i pożywne

file1341589424



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...