URODA I ZDROWIE

Truskawki zapiekane w zalewie jajecznej – zabajone

28 maja 2014, dodał: czekoladka

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych truskawek, 4 żółtka, 7 dag cukru pudru, 2 łyżki mąki, łyżeczka masła.

Z żółtek i pudru utrzeć kogel-mogel, porcjami dodawać mąkę. Naczynie żaroodporne lub blaszkę nasmarować masłem, nałożyć pokrojone w ćwiartki owoce. Zalać zalewą jajeczną. Piec 15 min w temp. 200st.

Smaczne, szybkie i pożywne

file1341589424

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyraki
Mam podobny problem już kilka lat, tylko zaczyna się jesień, zima zaraz mi...
perfumy
Avon też ma ciekawe zapachy. Ale ja wole dać więcej i kupić oryginały,...
Witamina C
Nie każdy jest narażony na znaczne niedobory witaminy C, jeśli chcemy po nią sięgnąć,...
perfumy
Dla mnie Oriflame jest od lat nr 1...