Składniki:
- 2 budynie wiśniowe
- 2 kisiele wiśniowe
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru + cukier waniliowy
- 4 jajka
Sposób wykonania:
 Jajka ubić z cukrem na parze do momentu aż masa zrobi się gęsta. Zdjąć z naczynia i dalej ubijać do wystudzenia. Kisiele i budynie wymieszać z mąką ziemniaczaną. Przesiać przez sito i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Piec ok pół godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Wierzch posypać cukrem pudrem.
Sklep ekologiczny
www.znatury.pl
 
         
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          