Tort bezowy

31 lipca 2012,
dodał: Nutinka
Artykuł zewnętrzny

Przygotujemy 3 krążki bezowe z 5 białek i 250 g cukru pudru. Ubijamy, dzielimy na 3 części. Na papierze do pieczenia rysujemy kręgi  Nakładamy i pieczemy najlepiej wszystkie na raz) w 140 stopni Celsjusza przez 50-65 minut (ja to robię z termoobiegiem). Ubijamy dwa duże opakowania kremówki. Rozpuszczamy żelatynę (+2 łyżeczki cukru pudru) lub galaretkę (bez dodatku cukru). Przechowywać w lodówce .



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.