Tort bezowy

31 lipca 2012,
dodał: Nutinka
Artykuł zewnętrzny

Przygotujemy 3 krążki bezowe z 5 białek i 250 g cukru pudru. Ubijamy, dzielimy na 3 części. Na papierze do pieczenia rysujemy kręgi  Nakładamy i pieczemy najlepiej wszystkie na raz) w 140 stopni Celsjusza przez 50-65 minut (ja to robię z termoobiegiem). Ubijamy dwa duże opakowania kremówki. Rozpuszczamy żelatynę (+2 łyżeczki cukru pudru) lub galaretkę (bez dodatku cukru). Przechowywać w lodówce .



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...