Tatar z polędwicy z kaparami

21 stycznia 2014,
dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g polędwicy wołowej

– 2 łyżki kaparów

– 1 średnia cebula

– 6-8 korniszonów

– 1 żółtko

– sól

– pieprz

Przygotowanie:

Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tatar formujemy w okrąg i robimy wgłębienie, do którego wkładamy żółtko. Kapary, cebulę i korniszony układamy na wkoło mięsa. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki razem.

file1390329201



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....