Tatar

21 stycznia 2014, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g polędwicy wołowej

– 2 łyżki kaparów

– 1 średnia cebula

– 6-8 korniszonów

– 1 żółtko

– sól

– pieprz

Przygotowanie:

Polędwice mielimy w maszynce. Kapary, cebulę i korniszony bardzo drobno siekamy. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tatar formujemy w okrąg i robimy wgłębienie, do którego wkładamy żółtko. Kapary, cebulę i korniszony układamy na wkoło mięsa. Przed jedzeniem mieszamy wszystkie składniki razem.

file1390329201



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...