Tarteletki z budyniem i malinami
Artykuł zewnętrzny
Ciasto: 30 dag mąki pszennej, szczypta soli, 20 dag margaryny, 2 żółtka, 10 dag cukru pudru.
Ze składników zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Foremki na tarteletki o śr. 11cm (6szt) natłuścić i oprószyć cienko kaszką manną lub bułką tartą. Wylepić ciastem i nakłuć widelcem. Piec ok. 10-15 min w temp. 170st.
Nadzienie: 1 opak. budyniu o smaku gumy do żucia, 2 niepełne szkl. mleka, 4 łyżki cukru, 20 dag malin.
Budyń ugotować na mleku z cukrem wg przepisu na opakowaniu. Gdy będzie lekko ciepły nałożyć do ostudzonych tarteletek. Udekorować malinami.
Tarteletki są dziecinnie proste i niebiańsko smaczne.