Tarta z łososiem i szpinakiem

4 października 2013, dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

Produkty

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 500g świeżego lub mrożonego łososia
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • czosnek
  • śmietana
  • 4 jajka
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzenia: Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na to ciasto francuskie.Łososia pokroić w kostkę.Na maśle podsmażyć czosnek (4 ząbki), dodać szpinak, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

W misce przygotować masę jajeczną – wymieszać 4 jajka, dodać 3-4 łyżki śmietany, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 1/3 szpinaku wyłożyć na ciasto, na to poukładać łososia, przykryć resztą szpinaku i na koniec zalać masą jajeczną.

Ewentualnie można posypać startą mozzarellą. Piec 30-40minut w 180 stopniach.

file1300102855



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz