Tagiatelle z serem cheedar i kiełbasą

10 kwietnia 2013, dodał: beatriczenkiczen
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 średnia laska kiełbasy polskiej pieczonej (lub innej intensywnej w smaku)
  • ser cheddar (lub inny intensywny)
  • 1 mała lub połowa średniej, czerwonej cebuli
  • makaron tagiatelle (ja miałam o smaku czosnku, ale jeśli mamy zwykły, to wystarczy dodać ząbek- dwa czosnku)
  • odrobina oliwy/oleju do smażenia
  • sól/pieprz,papryka do smaku
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji

Kiełbasę kroimy w kosteczkę, pierś w małe kawałki, czosnek miażdżymy w prasce, natomiast cebulę siekamy w piórka. Wszystko wrzucamy na patelnię i podsmażamy, uważając, żeby warzywa nam się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy kilka łyżek wody (bulionu drobiowego), około 3-4, a to po to, żeby danie nie było za suche. Obiad ten robi się szybko, ponieważ wszystkie składniki są bardzo drobno skrojone i nie wymagają długiej obróbki.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Całość posypujemy dużą ilością startego cheddara, kiełkami rzodkiewki.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...