Szybki schab z patelni

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Schab smaży się szybko a jest smacznym i chudym mięsem.

SKŁADNIKI:

  • 5 kotletów ze schabu wieprzowego b/k (grubości ok. 1cm)
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki mielonego pieprzu
  • do smażenia: 2 łyżki oleju+1 łyżka masła

OPIS PRZYGOTOWANIA:

Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i tymiankiem. Kotlety robić nieco tłuczkiem przez folię spożywczą, obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem, smażyć do zrumienienia z obu stron. Można na koniec podlać nieco wodą albo białym winem i poddusić. Podawać z warzywami z wody albo surówką.

file1259593333



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz