Sztuka mięsa w sosie chrzanowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

23 grudnia 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1,5 kg wołowiny np. ligawy lub biodrówki

– 2 cebule

– pęczek włoszczyzny

– 4 ziarna ziela angielskiego

– 2 liście laurowe

– sól, pieprz

– łyżka pieprzu w ziarnach

– 3 łyżki masła i mąki

– 2 żółtka

– szklanka mleka

– 5 dag startego chrzanu

Wołowine z warzywami włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele, zalać gorącą wodą, posolić do smaku, gotować około 2,5 godziny. Ugotowane mięso wyjąć, wywar przecedzić, odmierzyć 3,4 szklanki wywaru. Na patelni rozgrzać masło, dodac mąkę, zasmażyc nie rumieniąc, zasmażkę połączyć z zimnym mleikiem i chrzanem, dodać żółtka, przyprawić, polać pokrojone mięso i podawać z ziemniakami i marchewką.

file1261567455



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...