Zielony makaron ze szpinakiem i mięsem – szpinakowy raj: prosto do wiosny!

11 marca 2013, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

1 opakowanie makaron szpinakowy,
1/2 kg mięso mielone indycze,
4 ząbki czosnek,
uniwersalna przyprawa Vegeta
pieprz,
1 opakowanie szpinaku
1 łyżka masła,
1/2 szt śmietana,
1  cebula,
1/2 szt bułki czerstwej
1/2 szklanki mleka
sos sojowy KIKKOMAN
Do mięsa indyczego mielonego dodajemy namoczoną w mleku , następnie odsączona bułkę , bardzo drobno posiekana cebulkę sos sojowy do smaku . Wyrabiamy ręką masę mięsną. Formujemy małe kuleczki i gotujemy je w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Szpinak myjemy i podsmażamy na maśle . dodajemy przyprawę uniwersalną i wyciśnięty czosnek. Mieszamy i podlewamy wodą dusimy. Następnie miksujemy na gładką masę i zaciągamy śmietaną. do sosu wkładamy wcześniej ugotowane klopsiki. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Ugotowany makaron polewamy sosem z klopsikami i ozdabiamy suszonymi pomidorami z chilli.

file1363026928



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...