Szpinak z creme fraiche

5 sierpnia 2013,
dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 0,5 kg szpinaku
– 5 łyżek creme fraiche (śmietaną zmieszaną pół na pół 36 5 z 18%)
– 5 ząbków czosnku
– 5 dag błękitnego sera
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Na patelnię wrzucić szpinak na rozgrzaną oliwę. Smażyć aż odparuje nadmiar wody. Dodać posiekany czosnek, pokruszony błękitny ser, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę i podsmażać jeszcze 7 minut. Przygotowany w ten sposób szpinak można podawać na grzankach lub jako farsz do naleśników.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...