Dorsz w porach w musztardzie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Dorsz w porach w musztardzie

5 sierpnia 2013, dodał: Kalinka01
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 średniej wielkości pory
2 dag masła
5 dag mąki
400 ml bulionu
250 ml mleka
2 łyżki musztardy plus jedna łyżka z cała gorczycą
sól, pieprz
40 dag makaronu wstążki
80 dag filetów z dorsza
3 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
cytryna do dekoracji

Pory pociąć w cienkie plasterki, w garnku rozgrzać masło, wrzucić pory i podsmażyć. Oprószyć je połową mąki, zasmażyć. Dolać bulion i mleko, mieszając gotować przez minutę. Dodać oba rodzaje musztardy, sos przyprawić do smaku. Ugotować makaron.
Filety z dorsza opłukać i osuszyć, podzielić na 8 kawałków. Rybę posypać solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć pozostałą mąką. Na patelni mocno rozgrzać olej, usmażyć rybę na złoty kolor. Makaron wymieszać z porami i sosem, rozłożyć na talerzach, na nich położyć kawałki ryby, udekorować. Pycha!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...