Szparagi z grilla z dressingiem słodko-kwaśnym

24 maja 2016, dodał: edith
Składniki:
  • 14 zielonych szparagów
  • 7 plasterków boczku
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki startego sera dojrzewającego (u mnie Rubin)
  • 1 łyżeczka posiekanej kolendry
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • świeżo zmielony pieprz

file1402554994

 

Wykonanie:

Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i obrać w 1/3 wysokości. Każdy szparag szczelnie owinąć połową plastra boczku. Tak przygotowane szparagi ułożyć na tacce grillowej i polać oliwą. Położyć na rozgrzanym grillu i przykryć folią aluminiową. Grillować przez ok. 20 minut, a pod koniec grillowania odkryć je, by ładnie się zrumienił boczek.
Ocet wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny i cukrem. Doprawić pieprzem.
Szparagi ułożyć na talerzach, polać dressingiem, posypać serem i kolendrą.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
> Tama napisał/a:> Już zdążyłam zacząć nosić próbną! Wiadomo, że trzeba się przyzwyczaić,...
Dekoloryzacja
Koniecznie w salonie!
kolor włosów a karnacja
To chyba zależy, widziałam dziewczyny z jasną karnacją i pięknymi ciemnymi włosami...
Przebarwienia na paznokciach
Też wzmocniłabym organizm od środka :) Dieta i suplementy i paznokcie powinny się poprawić.