Sorbet truskawkowy | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Sorbet truskawkowy

23 maja 2016, dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 3-4 porcje:


1 i 1/2 kg truskawek, 400g cukru, sok z 1/2 cytryny, 3 białka, listki mięty do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć,usunąć z nich szypułki i zmiksować owoce. Mus przelać do garnka,dodać 400g cukru. Gotować ok.8 min,od czasu do czasu mieszając. Zdjąć garnek z ognia, odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sok z cytryny i wstawić mus do zamrażalnika na ok.2 godz. (co 30min wyjmować i mieszać,by rozbić kryształki lodu). Białka ubić na sztywną pianę i dodać do schłodzonego musu. Delikatnie wymieszać i ponownie wstawić do zamrażalnika na kolejne 30 min. Po tym czasie rozłożyć sorbet do pucharków. Podawać udekorowany listkiem mięty.

Smacznego!

fot: redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

niekończące się problemy z dziąsłam…
By wzmocnić dziąsła to należy płukać zęby płynem do płukania lub skoncentrowanymi naparami...
mydło antybakteryjne
Mydło w płynie antybakteryjne eliminuje z powierzchni dłoni bakterie przyczyniające się do rozwoju infekcji....
odkładanie spraw na jutro
Ja nigdy nie odkładam niczego na później,na tzw.jutro. Co mam zrobić dziś to robię...
Nie pieczenie, nie gotowanie, a... …
Ostatnio, ze względu na walory smakowe, a także odżywcze, uznawana jest za jeden z...