Sznycle z indyka w płatkach kukurydzianych

11 września 2013, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 g piersi z indyka
1 szklanka płatków kukurydzianych
1 szklanka bułki tartej
2 jajka
½ szklanki mleka
2 łyżki mąki
Sól
Biały pieprz Prymat do smaku
Olej słonecznikowy do smażenia
400 g frytek mrożonych do pieczenia w piekarniku
1 cytryna

Przygotowanie:

Umyte i osuszone mięso z indyka pokroić na równe kawałki, lekko rozbić, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Bułkę tartą połączyć z rozgniecionymi płatkami kukurydzianymi. Jajka rozbić na talerzu i połączyć z mlekiem. Sznycle oprószyć z obu stron mąką, obtoczyć w jajku, a następnie w panierce z płatków i bułki, mocno dociskając, aby nie odpadły od mięsa. Na dużej patelni rozgrzać olej, usmażyć mięso na małym ogniu z każdej ze stron, a następnie osączyć z tłuszczu używając papierowego ręcznika.
Tak przygotowane sznycelki z indyka podawać z cząstkami cytryny, upieczonymi bez tłuszczu frytkami, keczupem bez konserwantów i ulubioną surówką dziecka.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...