Gulasz pikantno-słodki

11 września 2013, dodał: outside
Artykuł zewnętrzny

– 1,2 wieprzowiny bez kości

– 3 łyzki oleju

– 1 cebula

– 2 ziarna ziela angielskiego

– 2 marchewki

– garść suszonych śliwek

– ostra papryka

– 1 łyżka mąki

– natka pietruszki

– sól, pieprz

 

Mięso pkroic w kostkę, zrumienic na patelni, przełożyc do rondla, cebulę pokroic w kostke i zrumienić na patelni, dodać do mięsa. Podlac calość wrzątkiem, dodac ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem około 50 minut. Marchewkę umyć, obrać i pokroic na grube talarki, ślwki dokładnie opłukać i osuszyć, do gulaszu dodać marchewkę, a gdy mięso i marchew będą miękkie dodać sliwki i dusić całość około 15 minut.

Odlać około 100 ml wywaru, zaklepać maką i dodać do mięsa. Na koniec posypać natką.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...