Sznycel po monahijsku z musztardą i chrzanem

13 kwietnia 2023,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
  • 5 plastrów schabu – każdy ok 140g
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec lub połączenie oleju i masła klarowanego

schab po monahijsku

przygotowanie:

Mięso należy dobrze rozbić, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym ewentualne krople wody, posolić i popieprzyć do smaku. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony cienką warstwą musztardy i chrzanu, następnie panierować w mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu bułką. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarowanego lub smalcu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...