Sznycel po monahijsku z musztardą i chrzanem

13 kwietnia 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
  • 5 plastrów schabu – każdy ok 140g
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • smalec lub połączenie oleju i masła klarowanego

schab po monahijsku

przygotowanie:

Mięso należy dobrze rozbić, wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym ewentualne krople wody, posolić i popieprzyć do smaku. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony cienką warstwą musztardy i chrzanu, następnie panierować w mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu bułką. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła klarowanego lub smalcu.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D