Szaszłyki z ziemniaków i boczku.

30 maja 2013, dodał: plomien
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 12 małych, młodych ziemniaków
  • 12 cienkich plasterków boczku
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • Kilkanaście listków szałwii
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku.
  • Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki.
  • Całość oprószyć solą i pieprzem.
  • Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
  • Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.

 

 

 

file1369942915



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...