URODA I ZDROWIE

Szaszłyki z piersi kurczaka na ryżu z dipem paprykowym

4 lipca 2014, dodał: Mariola Grzeda

Składniki

  • 50 dag piersi z kurczaka

na glazurę

  • 1/4 szkl wina wytrawnego
  • 1/4 szkl sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • 1/4 łyżeczki imbiru w proszku.

dip paprykowy  

  • 1 papryka czerwona  
  •  klika kawałków marynowanej papryki 
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • sól,pieprz do smaku

 dodatkowo
100g ryżu

wykonanie
Glazura
Do miseczki wlewamy olej, wino ,sos sojowy, cukier brązowy, imbir dokładnie wszystko mieszamy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy na paski. Wkładamy do glazury wkładamy do lodówki na dwie godziny. Kawałki piersi nakładamy na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy często przewracając. Co jakiś czas smarujemy naszą marynatą.
Paprykę pieczemy 15 minut w 250 stopniach, następnie obieramy ze skórki wkładamy do miski dodajemy kilka kawałów papryki marynowanej wlewamy olej rzepakowy wszystko miksujemy blenderem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

saszłykli z piersi z kurczaka na grilla

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Chodzicie na pedicure?
Ja byłam raz i powiem szczerze, że fachowo zajęto się moimi stopami. Niestety...
Kosmetyki fryzjerskie?
Najważniejsze są geny, jak ktoś ma ładne włosy po mamie to takie kosmetyki...
Telefon na kartę czy abonament
Tylko na kartę, i tak bym nie wykorzystała wszystkiego co jest w abonamencie...
Anoreksja
A moja siostrzenica ma 14 lat i jest zadowolona że wygląda jak...