Szaszłyki warzywne

2 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

– 3 strąki papryki

– 3 dymki

– 1 kabaczek

marchew

– 1 kalarepa

– 20 dag brokułów

– 3 łyzki oliwy

– sól, pieprz

– suszone zioła

 

Strąki papryki oczyścić, pokroić w romby, kabaczek pokroić w plasterki, kalarepkę i marchew obrać i pokroić na małe kawałki (marchew można podgotować kilka minut we wrzątku), brokuły osuszyć, podzielić na małe różyczki, dymki pokroić w plasterki.

Przygotowane warzywa nadziewać na szpilki do szaszłyków, skropić oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Szaszłyki warzywne przełożyc na rozgrzany grill (najlepiej na folii aluminiowej), grillowac do miękkości ze wszystkich stron, posypać suszonymi ziołami, podawać od razu po przyrządzeniu.

 

Potrzebne przyprawy zakupisz  na aukcji:


http://www.allegro.pl/item648785920_grill_przyprawa_do_grilla_50g_od_skworcu_supersprz.html

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...