Szaszłyki warzywne

2 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

– 3 strąki papryki

– 3 dymki

– 1 kabaczek

marchew

– 1 kalarepa

– 20 dag brokułów

– 3 łyzki oliwy

– sól, pieprz

– suszone zioła

 

Strąki papryki oczyścić, pokroić w romby, kabaczek pokroić w plasterki, kalarepkę i marchew obrać i pokroić na małe kawałki (marchew można podgotować kilka minut we wrzątku), brokuły osuszyć, podzielić na małe różyczki, dymki pokroić w plasterki.

Przygotowane warzywa nadziewać na szpilki do szaszłyków, skropić oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Szaszłyki warzywne przełożyc na rozgrzany grill (najlepiej na folii aluminiowej), grillowac do miękkości ze wszystkich stron, posypać suszonymi ziołami, podawać od razu po przyrządzeniu.

 

Potrzebne przyprawy zakupisz  na aukcji:


http://www.allegro.pl/item648785920_grill_przyprawa_do_grilla_50g_od_skworcu_supersprz.html