Szaszłyki warzywne

2 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

– 3 strąki papryki

– 3 dymki

– 1 kabaczek

marchew

– 1 kalarepa

– 20 dag brokułów

– 3 łyzki oliwy

– sól, pieprz

– suszone zioła

 

Strąki papryki oczyścić, pokroić w romby, kabaczek pokroić w plasterki, kalarepkę i marchew obrać i pokroić na małe kawałki (marchew można podgotować kilka minut we wrzątku), brokuły osuszyć, podzielić na małe różyczki, dymki pokroić w plasterki.

Przygotowane warzywa nadziewać na szpilki do szaszłyków, skropić oliwą, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Szaszłyki warzywne przełożyc na rozgrzany grill (najlepiej na folii aluminiowej), grillowac do miękkości ze wszystkich stron, posypać suszonymi ziołami, podawać od razu po przyrządzeniu.

 

Potrzebne przyprawy zakupisz  na aukcji:


http://www.allegro.pl/item648785920_grill_przyprawa_do_grilla_50g_od_skworcu_supersprz.html

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....