Szarlotka w stylu EKO

19 maja 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Z babcinego kajetu lekko unowocześnione… , bo EKO :)

1. Zalać w misce owsiane muesli i szklankę płatków owsianych – ciepłą przegotowaną wodą. Mogą być same płatki, ale lepsze są, gdy doda się trochę wiórków kokosowych, rodzynek, orzechy. Wody tyle by nawet nie przykrywało – ma wsiąknąć.
2. Gdy masa napęcznieje  wlać filiżankę stopionego masła ( olej z pestek winogron ale z masełkiem smaczniejsze). Na to mnóstwo startych jabłek ( Reneta – kwaskowate)i posypać  cynamonem wg uznania.
3. Formę natłuścić i wysypać bułką tartą. Włożyć masę z płatków na 1,5 cm. (Ona nie urośnie), a na nią jabłka. Piec w piekarniku w niskiej temp. do 150 stopni maks., przez nawet 1,5 godz.

4. Po upieczeniu mozna przyozdobić niskotłuszczową śmietanką EKO i udekorować listkiem mięty.  Smacznego!
Ciekawostka makrobiotyki – jabłka długo prażone same „oddają cukier”. Robią się słodkie i nie potrzeba słodzić.

file1305825679



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...