Makaron ze szpinakowym pesto

6 kwietnia 2018, dodał: marika1503
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 25 dag świeżego szpinaku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dag parmezanu
  • Sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę  czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą.

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.

file1364379109



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.