Makaron ze szpinakowym pesto

6 kwietnia 2018, dodał: marika1503

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 25 dag świeżego szpinaku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dag parmezanu
  • Sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę  czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą.

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.

file1364379109



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Krystalicznie czysta woda
Cena:
799,99 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zł
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Jak przeżyć za niewielkie pieniądze…
Ja kupuję na zapas głównie wtedy jak mam pieniądze, a jak z kasą...
Monitoring otoczenia domu-Wifi onli…
Witajcie. chcę założyć na wiosnę w domku na wsi monitoring. Monitoring musi być bezprzewodowy,...
Jak przeżyć za niewielkie pieniądze…
Ja kupuję często w akcjach promocyjnych typu 3 w cenie 2, oczywiście...
dobra lokówka
ja niedawno sobie kupiłam z babyliss automatyczną z sensorem temperatury, fajne...