URODA I ZDROWIE

Makaron ze szpinakowym pesto

6 kwietnia 2018, dodał: marika1503

SKŁADNIKI:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 25 dag świeżego szpinaku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany
  • 10 dag parmezanu
  • Sól

 

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę  czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą.

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.

file1364379109

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...