Surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Surówka z czerwonej kapusty z orzeszkami

9 października 2012, dodał: milky
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:
główka czerwonej kapusty
1 duże jabłko
4 łyżki soku pomarańczowego
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oleju
pół łyżeczki mielonego kminku
10 dag niewolonych orzeszków ziemnych
5 dag kandyzowanych pomarańczy

Przygotowanie:
Kapustę pokroić w ćwiartki i drobno poszatkować. Dodać sól, wymieszać, odstawić na kwadrans. Jabłko pokroić na drobne kawałki. Przygotować sos z soku z cytryny i pomarańczy, oleju, kminku, pieprzu i sól. Kapustę odcisnąć z wody, wymieszać z sosem, jabłkiem i orzeszkami.. Udekorować paskami pomarańczy.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz