Surówka na ciepło

7 lutego 2014,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na ok. 2 porcje):

1/4 główki białej kapusty

marchewka

korzeń pietruszki

pół cebuli

natka pietruszki

Przygotowanie:

Kapustę, marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Warzywa przekładamy do garnka, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw na małym ogniu często mieszając.

Do gotowej surówki dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można także dodać ulubione przyprawy. Ja zazwyczaj posypuję całość słodką papryką :)

Smacznego!

file1391806886



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...