Surówka na ciepło

7 lutego 2014, dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na ok. 2 porcje):

1/4 główki białej kapusty

marchewka

korzeń pietruszki

pół cebuli

natka pietruszki

Przygotowanie:

Kapustę, marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Warzywa przekładamy do garnka, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw na małym ogniu często mieszając.

Do gotowej surówki dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można także dodać ulubione przyprawy. Ja zazwyczaj posypuję całość słodką papryką :)

Smacznego!

file1391806886



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...