URODA I ZDROWIE

Surówka na ciepło

7 lutego 2014, dodał: Iwona

Składniki (na ok. 2 porcje):

1/4 główki białej kapusty

marchewka

korzeń pietruszki

pół cebuli

natka pietruszki

Przygotowanie:

Kapustę, marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Warzywa przekładamy do garnka, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw na małym ogniu często mieszając.

Do gotowej surówki dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można także dodać ulubione przyprawy. Ja zazwyczaj posypuję całość słodką papryką :)

Smacznego!

file1391806886

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mikrofalówka?
Racja, a do tego pożera prąd - ja nie używam jej...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ostrzegam przed oszustwami typu sprzedaż leku na koronawirusa (bo go jeszcze nie ma!), ostatnio...
Czy stosował ktoś produkty konopne?…
Tylko jak sprawdzić, czy dany produkt jest naprawdę cenny zdrowotnie a nie tylko nazwany...
oszczędzanie ;)
Promocje też są fajne, ja kupiłam ostatnio w lidlu taniej kaszę gryczaną,...