Surówka na ciepło

7 lutego 2014,
dodał: Iwona
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na ok. 2 porcje):

1/4 główki białej kapusty

marchewka

korzeń pietruszki

pół cebuli

natka pietruszki

Przygotowanie:

Kapustę, marchewkę oraz pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Cebulę kroimy w drobną kostkę.

Warzywa przekładamy do garnka, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw na małym ogniu często mieszając.

Do gotowej surówki dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Można także dodać ulubione przyprawy. Ja zazwyczaj posypuję całość słodką papryką :)

Smacznego!

file1391806886



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...