Śródziemnomorski burger z kurczaka
Artykuł zewnętrzny
- 4 filety z piersi kurczaka po 160 g
- 4 bułki ciabatta
- 1 słoik Barilla Pesto alla Genovese
- 60 g rukoli
- 2 pomidory
- ½ ogórka
- 2 kule sera mozzarella
- 1 czerwona cebula
- Sól, świeży pieprz
Sposób przygotowania:
- Pomidory, ogórek i ser mozzarella pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki.
- Ciabattę przekroić na pół i przypiec krótko na grillu od wewnętrznej strony. Filety z piersi kurczaka grillować po obu stronach przez 6-7 minut. Potem doprawić solą i pieprzem.
- Każdy spód bułki posmarować Barilla Pesto alla Genovese. Ułożyć na nich rukolę, 2-3 plasterki pomidora i 2 plasterki sera mozzarella.
- Ser mozzarella posmarować Barilla Pesto alla Genovese.
- Położyć pierś z kurczaka, a następnie przykryć jedną warstwą plasterków ogórka i krążków cebuli. Górne połówki bułek posmarować cienko BarillaPesto alla Genovese i nałożyć na już przygotowane spody.