Spaghetti z pomidorami

9 kwietnia 2013, dodał: bitedelite
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • świeżo zmielona sól i pieprz
  • zioła (bazylia, oregano, pietruszka)
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g makaronu spaghetti
Przygotowanie:
  1. Ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek i obrane, pokrojone pomidory. Dusić aż pomidory staną się miękkie. Dodać zioła i przyprawy. Gotować jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje.
  3. Ugotowany makaron wyłożyć na talerzu, wlać sos, pokropić oliwą z oliwek i posypać ziołami. Od razu podawać.

file1365516275



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz