Spaghetti all`arrabiata

12 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 cebula

– 1 ząbek czosnku

– 2 strączki suszonej chili

– 4 łyżki oliwy

– 1 duża puszka pomidorów w zalewie

– 50 dag makaronu spaghetti

– łyżka siekanej bazylii i natki pietruszki

– 3 łyżki startego parmezanu

– szczypta cukru, sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju, dodać czosnek drobniutko pokrojony oraz  pomidory z puszki, posypać pietruszką i bazylią a na koniec startym parmezanem. Doprawić do smaku. Ugotować  makaron: do wrzącej wody włożyć spaghetti, uwaga: nie dolewać oliwy bo spłynie sos, gotować max 8 minut. Wyjąć (nie hartować zimną wodą bo „ucieknie” skrobia), polać sosem i zajadać. Smacznego!

file1261396419



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz