Spaghetti aglio olio z chili i natką pietruszki
Artykuł zewnętrzny
Jeśli masz ochotę na włoskie i smaczne spaghetti, ale przy tym brakuje Ci czasu i mnóstwa składników lodówce polecamy to oto proste danie na błyskawiczny obiad: spaghetti aglio olio. Sprawdzi się idealnie w kryzysowej sytuacji, a wystarczy naprawdę niewiele aby sycić się smaczną potrawą: oliwa z oliwek, czosnek…
składniki:
400 gram spaghetti
125 ml oliwy z oliwek
5-6 ząbek czosnku
2 suszone papryczki chili
pęczek pietruszki
starty parmezan
wykonanie:
Makaron ugotować al dente i odcedzić. Chili z czosnkiem przesmażyć na rozgrzanej patelni na oliwie, dodać ugotowany makaron, wymieszać go z natką pietruszki i podgrzewać przez około 2 minuty, przed podaniem posypać parmezanem.