Sos waniliowy

23 sierpnia 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 0,5 l mleka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, wanilia lub cukier waniliowy.

Mąkę rozprowadzić 3 łyżkami mleka, a pozostałe mleko podgrzać z wanilią lub cukrem waniliowym prawie do zagotowania. Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zdjąć z ognia i ostrożnie połączyć je z mączną zawiesiną. Ciągle mieszając zagotować i powoli wlać do utartych żółtek. Nie gotować. Sos można stosować do deserów z owocami np. jabłek, gruszek, truskawek.

file1282588462



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...