Sos tatarski z marynowanych pieczarek

30 grudnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Nie zawsze i nie wszędzie mamy dostęp do marynowanych grzybów szlachetnych. Nic nie szkodzi – doskonale można je zastąpić robiąc ten sos marynowanymi pieczarkami .

Czas : 30 minut

Składniki :

1 szklanka majonezu

1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %

1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów

1 szklanka drobno pokrojonych  marynowanych pieczarek

4 łyżeczki musztardy

4 łyżeczki cukru

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka pieprzu mielonego

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .

file1262199204



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...